Home
Contact
menu

Publicaties

23 oktober 2008

Vangnetregeling voor zelfstandigen bij arbeidsongeschiktheid


Bent u een startende zelfstandige ondernemer en wordt u geweigerd voor een reguliere arbeidsongeschiktheidsverzekering? Dan kunt u zich vanaf 1 november 2008 tot 1 februari voor de zogenaamde \'vangnetregeling\'. Hierdoor kunt u zich alsnog verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid.

Op 23 oktober maken de ministeries van Sociale Zaken en Economische Zaken en het Verbond van Verzekeraars de maatregel bekend. Tegelijkertijd worden door diverse ondernemersorganisaties campagnes opgestart om de zelfstandige zonder personeel (zzp-er) die niet verzekerd is voor arbeidsongeschiktheid attent te maken op de (tijdelijk) opengestelde regeling. Daarin wordt de aandacht gevestigd op de risico’s van arbeidsongeschiktheid die onverzekerde ondernemers lopen.

De campagne zal intensief worden ingezet, omdat de regeling na 1 februari 2009 alleen nog kan worden aangevraagd door startende ondernemers. Tot die tijd wordt de regeling ook opengesteld voor zelfstandigen die zich niet of alleen moeilijk kunnen verzekeren. Praktijk wijst namelijk uit dat de helft van de zzp-ers zich niet verzekert tegen arbeidsongeschiktheid wanneer hij/zij is geweigerd.

TIP:
Bent u niet verzekerd om de hierboven genoemde redenen en wilt u in aanmerking komen voor het vangnet, dan moet u tussen november en februari bij een verzekeraar een offerte opvragen voor een gewone arbeidsongeschiktheids-verzekering. Als u in de termijn niet wordt toegelaten, dan kunt u zich bij diezelfde verzekeraar melden voor de vangnetregeling.


« terug
Adres
Kantoor Hoeven
Halderbergselaan 7a
4741 AA Hoeven

T. +31 (0) 165 50 33 02
F. +31 (0) 165 50 31 55
info@vankester.nl
Sitemap | Disclaimer