Home
Contact
menu

Publicaties

01 augustus 2008

De Nieuwe Handelsregisterwet

Het nieuwe handelsregister functioneert per 1 juli jl., als compleet basisregister van ondernemingen en andere rechtspersonen. Bent u ondernemer? Dan hoeft u uw gegevens voor de overheid nog maar één keer en bij één instantie te verstrekken. Dit doet u bij de Kamer van Koophandel!

Uitbreiding
De kring van verplicht ingeschreven ondernemingen en rechtspersonen is per 1 juli uitgebreid. Op dit moment geldt deze verplichting voor de BV, NV, v.o.f., eenmanszaak en commanditaire vennootschap. Nu zijn ook de volgende ondernemingen, organisaties en samenwerkingsverbanden verplicht zich te registreren:


Vermelding Handelsregisternummer:
Wanneer u in het Handelsregister bent ingeschreven, bent u verplicht om het uitgereikte Handelsregisternummer te vermelden op vrijwel alle correspondentie en facturen. De vermelding is ook verplicht voor uw website en (zakelijke) e-mail. Tevens moeten rechtspersonen de volledige naam en de statutaire zetel vermelden. Verenigingen en stichtingen hoeven slechts aan deze verplichting te voldoen als zij een onderneming drijven.

Inschrijvingen en wijzigingen bij elke Kamer van Koophandel:
Uzelf c.q. uw onderneming registeren of gegevens wijzigen kan in de nieuwe situatie landelijk. Dit hoeft u niet te doen bij de Kamer van Koophandel waar u staat ingeschreven.

Bent u nog niet geregistreerd?
Valt u onder een of meer van de nieuwe organisaties die zich moeten registeren? Dan hoeft u zelf nog niets te doen. De Kamer van Koophandel informeert u in de loop van dit jaar schriftelijk. U kunt natuurlijk altijd zelf actie ondernemen en uzelf/uw organisatie aanmelden.« terug
Adres
Kantoor Hoeven
Halderbergselaan 7a
4741 AA Hoeven

T. +31 (0) 165 50 33 02
F. +31 (0) 165 50 31 55
info@vankester.nl
Sitemap | Disclaimer